Tesla повідомила про рекордний збиток в першому кварталі 2018 року

Вчора, 2 травня, Tesla оприлюднила звіт за перший квартал нинішнього року, згідно з яким компанія втратила майже 710 млн доларів. Відзначимо, що автовиробник вже п’ятий квартал поспіль фіксує найбільші збитки в своїй історії.

Як повідомляє The Wall Street Journal, за підсумками перших трьох місяців 2018 року Tesla втратила майже 710 млн доларів, тоді як роком раніше втрати компанії становили 330 млн доларів. У третьому і четвертому кварталах минулого року збитки становили рекордні на той момент 619 млн і 675 млн доларів.

Крім цього, компанія повідомляє, що в кінці минулого місяця вдалося випустити тільки 2 270 екземплярів Tesla Model 3, хоча вже в кінці 2017 року обсяг виробництва повинен був становити 5 000 електрокарів в тиждень. Багато покупців Model 3 скаржилися на зазори в кузовних панелях, проте компанія вже попрацювала над цими недоліками і заявила, що тепер якість збірки Tesla не гірше, ніж у Audi, BMW і Mercedes-Benz.

Також стало відомо, що електромобілі американської марки на цей момент подолали 11,5 млрд кілометрів. Нагадаємо, нещодавно від акціонера Tesla Цзин Чжао надійшла пропозиція знайти заміну для Ілона Маска. Дану ініціативу пан Чжао пояснив тим, що Маск вже працює над проектами SolarCity і SpaceX.


Не пропустіть