В ЄС хочуть знову посилити норми викидів вуглекислого газу

У Брюсселі прийняли рішення в черговий раз переглянути обмеження для автомобілів щодо викидів вуглекислого газу. Нові норми стали ще більш жорсткими.

Повідомляється, що автовиробники повинні будуть відповідати новим параметрам вже до 2039 році. Незалежні ж експерти відзначають, що в Європарламенті нетверезо оцінюють ситуацію і надмірно підвищують вимоги. В результаті багато виробників просто не зможуть їм відповідати. Таким чином чиновники буквально змушують компанії переводити транспорт на електромотори.

Як виявилося, фірмам доведеться знизити викиди СО2 в атмосферу ще на 35 відсотків. Передбачено кілька етапів реалізації цього проекту. Так, через 5 років показник вже повинен бути знижений на 15 відсотків.

У Німеччині заявили, що подібні норми призведуть до кризи в сфері автовиробництва і вплинуть на зростання безробіття в галузі. Крім того, це вдарить по конкурентоспроможності, так як більше ніде в світі такі вимоги до авто не пред’являються.

Нагадаємо, що вже через 2 роки норма викиду вуглекислого газу для легкового автомобіля повинна скласти 95 грамів на один кілометр. А актуальний середньостатистичний показник європейської машини становить 119 грам на кілометр.


Не пропустіть