Представлено абсолютно новий кросовер Kia (Фото)

Компанія Kia представила свій новий компактний кросовер Kia EV3, який є серійною версією минулорічного концепту EV3 Concept, показаного на Kia EV Day.

Новий Kia EV3 побудований на електричній платформі E-GMP і є найкомпактнішим електрокаром бренду. Його розміри складають 4300 мм у довжину, 1850 мм у ширину та 1560 мм у висоту. Дизайн EV3 натхненний флагманським EV9, із фірмовим «обличчям тигра» та тонкими світлодіодними фарами. Автомобіль буде доступний у дев’яти кольорах, включаючи чотири ексклюзивні відтінки.

Інтер’єр оснащений широкою панеллю діагоналлю майже 30 дюймів, розділеною на 12,3-дюймову цифрову панель приладів, 5-дюймовий екран для управління клімат-контролем і 12,3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Серед опцій – круїз-контроль, навігаційна система, вдосконалена система допомоги водієві, цифровий ключ, нова технологія рекуперативного гальмування i-Pedal 3.0 та голосовий помічник Kia AI Assistant на базі штучного інтелекту.

Kia EV3 буде доступний з двома батареями на вибір: 58,3 кВтгод та 81,4 кВтгод. У базовій версії автомобіль матиме електродвигун потужністю 204 к.с., розташований на передній осі, що дозволить розганятися від 0 до 100 км/год за 7,5 секунд. Максимальна швидкість обмежена 170 км/год, а запас ходу далекобійної версії становитиме 600 км за циклом WLTP. Запуск Kia EV3 на південнокорейському ринку планується у липні 2024 року, а у другій половині року – в Європі та інших регіонах. Ціни та комплектації будуть оголошені ближче до старту продажів.