Розкрита чергова схема розводу водіїв на «єврономерах»

Проходження етапу оцінки автомобілів пов’язане з багатьма труднощами, але митники, користуючись своєю владою, вважають за краще ще більше бентежити водіїв і змушувати їх переплачувати за автомобілі. Про подібною схемою розповідав журналіст каналу «1 + 1» Євген Плінскій на своїй сторінці в Facebook.

«Коли брокер заявляє вам усно про те, що митниця підняла вартість вашого авто – це брехня і спроба обманом змусити вас переплатити. Офіційна процедура коригування митної вартості – тривала, складна і повинна проходити в письмовому вигляді, а не передаватися словами через брокера. За нормами ТК, митниця повинна ДОВЕСТИ, що ви занизили вартість, а їх каталог «Швака» – лише інструмент для приблизної оцінки і до коректування вартості не має відношення. Заявити, що ви занизили ціну, митниця може лише після експертиз, висновків і надання доказової бази. Але це тривала процедура, і на кожну «євробляху» у них часу немає«, – пише журналіст.

Для того, щоб переконати водіїв, була придумана нова схема, що складається з брокерів, митників і «моніторінгорвої групи». Остання за допомогою мережі з комп’ютерів приймає всі подані брокерами декларації, куди було внесено в ручному режимі завищені вартості. Потім цей документ потрапляє в руки митників і ті відкривають його на місці.

«Бачачи зміни вартості моніторингом він передає це «побажання» брокеру, який доносить це УСНО до вас і схиляє погодитися на неї добровільно. Мовляв «ну так оцінили, зараз у всіх так …» Якщо ви говорите брокеру що згодні, то ви тим самим самі завищуєте вартість свого авто, так як цю вартість брокер вбиває в ваші документи вже від вашого імені. І виходить, що це не митниця вам відкоригувала вартість, а ви самі захотіли так. Брудною грою брокерів і митниці вас просто розводять на гроші, які за законом не мають права з вас брати«, – повідомляє Плінскій.

Журналіст радить всім, хто зараз планує заїжджати на митницю, включати телефон на запис і вести зйомку всього процесу. І якщо брокер намагається розвести вас на велику суму, то вимагайте пояснень від начальника митниці звідки брокер взяв цю суму.

Крім того, він зазначив, що заява Порошенка про те, що існує знижка в 20% від вартості машин по каталогу «Швака», насправді ніякого документального підтвердження не має. І начальник митного поста «Столичний» Ігор Гришко сказав журналісту, що він перший раз про це чує і ніяких розпоряджень з цього приводу у них не було.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть