В Україні новий лідер з продажу серед електромобілів

В Україні за перші п’ять місяців 2019 року продали на 67% більше електромобілів, ніж за аналогічний період 2018 року. Але найцікавіше те, що Nissan Leaf перестав бути найпопулярнішим електрокаром в нашій країні. Замість нього в українців новий «фаворит» – кросовер Jaguar I-Pace.

За п’ять місяців в Україні продали майже 70 одиниць новітнього британського електричного кросовера Jaguar I-Pace. І це незважаючи на те, що він коштує дуже дорого.

На другому місці по продажах серед машин з електричною силовою установкою знаходиться Nissan Leaf нового покоління, на третьому – BMW i3, на четвертому – Hyundai Ioniq, а на п’ятому – Tesla Model 3. В принципі, тут немає ніяких несподіванок. Хіба що незвично бачити на другому місці Leaf, який багато років поспіль був беззаперечним лідером в своєму сегменті.

Ще одна несподіванка на українському ринку електрокарів – збільшення попиту на старі електричні комерційні автомобілі. Також експерти відзначають, що в Україні стали менше завозити нових, офіційно не представлених в нашій країні моделей електрокарів.

На збільшення продажів в Україні електромобілів вплинуло те, що в січні 2018 року на їх ввезення скасували податки. В кінці минулого року пільги на ввезення таких машин Верховна Рада продовжила.


Не пропустіть