Експерти визначили найнадійніші вживані автомобілі

Незважаючи на те, що в ідеалі всім, напевно, хотілося б купувати виключно нові автомобілі, величезна кількість людей в силу тих чи інших причин воліють або змушені купувати старі. І тут важливо не помилитися, щоб потім не розоритися на нескінченних ремонтах. Тому є сенс ознайомитися з висновками експертів щодо надійності вживаних машин, пише Автотема.

Експерти шановного британського видання What Car, які, використавши власну велику базу даних і опитавши, як стверджується, 18 тисяч автовласників, склали рейтинг найбільш надійних машин, що знаходяться в експлуатації від 4 до 10 років. Головним критерієм оцінки стала найменша частота їх поломок.

Рідше всіх цієї напасті виявився схильний компактний хетчбек Toyota Yaris, індекс надійності якого 99,1%. В першу чергу саме за надійність, безвідмовність і несхильність до поломок цей автомобіль і цінують майже половина його власників. Практично такий же результат – 98,8% – показав його кровний родич – гібрида Lexus CT 200h, серед переваг якого, крім надійності, відзначено високу технологічність і екологічність. У половині випадків, коли його власникам все ж доводилося звертатися на сервіс, причиною були дрібні неполадки з гальмами, не пов’язані з гібридною складової частинами двигуна або кузовом, і при цьому в більшості випадків автомобіль залишався на ходу, хоча в разі серйозної несправності доводилося неабияк розщедрюватися.

Дуже хороший показник (96.5%), що забезпечив третє місце в рейтингу, продемонстрував кросовер Audi Q3 випуску 2011-2018 років з бензиновим мотором: такі машини, як виявилося, ламаються майже вдвічі рідше, ніж дизельні версії моделі.

Четвертий рядок списку з дуже близьким індексом надійності (96.3%) займає Mitsubishi ASX (2010 рік – т.ч.). Відзначається, що не дарма на цю модель в Британії дається 3-річна гарантія без обмеження пробігу – ламається вона вкрай рідко. П’яте ж місце з індексом 95,9% отримав Seat Leon, якого рекомендують в якості «одного з найбільш надійних сімейних хетчбеків».

Далі на місцях з шостого по дев’яте розташувалися Lexus RX (95.4%), відразу три моделі Honda – Civic (95.0%), CR-V (94.6%) і Jazz (94.2%), а замкнув десятку найбільш надійних автомобілів «другої свіжості» Volkswagen Touareg (94.1%).


Не пропустіть