Штраф 1700 гривень: кому з водіїв в Україні потрібно терміново пройти техогляд

Багато хто забуває, але в Україні, як і раніше, наявність техогляду є обов’язковою для окремих категорій транспортних засобів. При першій же зупинці поліція може оштрафувати водія за відсутність у нього відповідного документа.

Проходити обов’язковий технічний огляд повинні такі транспортні засоби:

1. Легкові авто у сфері пасажироперевезень зі строком експлуатації понад 2 роки (щорічно).

2. Вантажівки, які експлуатуються понад 1 рік (щорічно).

3. Вантажопасажирські авто з вантажопідйомністю до 3,5 тонн, які перебувають в експлуатації понад 2 роки (раз на 2 роки).

4. Автобуси, що перебувають в експлуатації понад 2 роки (кожні 6 місяців).

5. Колісні трактори, які експлуатуються понад 2 роки (раз на 2 роки).

6. Спецтранспорт (щорічно).

7. Транспорт для перевезення небезпечних, токсичних або легкозаймистих вантажів (раз на рік після виготовлення і кожні півроку після цього).

Не потрібно проходити технічний огляд легковим автомобілям, які не використовуються в комерційних цілях, а також транспорт, який зареєстрований на фізосіб, що використовується для особистих потреб, не пов’язаних із перевезенням небезпечних або швидкопсувних вантажів, а також перевезення пасажирів. Крім того, звільняються від обов’язкового техогляду транспортні засоби, які тимчасово ввозяться в Україну на строк до півроку, використовуються під час воєнного стану або належать підрозділам і формуванням Збройних сил.

Керування транспортом, який не пройшов у встановлені строки обов’язковий технічний огляд, карається штрафом у розмірі 340 гривень для фізичних осіб та 1700 гривень для юридичних осіб.

Джерело mashyna.com.ua