Зробили броньованим французький кросовер, яким колись їздив Макрон (Фото)

У 2017 році компанія DS Automobiles надала преміальний кросовер DS7 до автопарку президента Франції Еммануеля Макрона для його інавгурації. Чи був цей автомобіль броньованим, не повідомляється. Проте незабаром захищені від куль версії DS7 стануть доступними для широкого загалу. Автовиробник, що входить до концерну Stellantis, розробляє броньовану версію спільно з компанією WELP.

Новий броньований кросовер DS7 отримає назву DS7 Vauban і буде доступний для покупців за ціною від 165 тисяч євро. Зовні він виглядатиме як будь-який інший DS7, що зробить броню непомітною для сторонніх. Кузов автомобіля сертифіковано за рівнем захисту VPAM 4, що дозволяє йому витримувати обстріл з різних видів стрілецької зброї, включаючи 357 і 44 Magnum, кулями калібру 9 мм на відстані від 50 см до 5 метрів.

Для забезпечення захисту використовувалося армоване скло, арамідні матеріали (включаючи кевлар), волокна HPPE та армована сталь. Це додало автомобілю 164 кг до ваги порівняно зі стандартною версією. Щоб компенсувати збільшення ваги, кросовер оснащено гібридною трансмісією потужністю 300 кінських сил, що дозволяє йому розганятися від 0 до 100 км/год за 6,1 секунди, навіть швидше, ніж звичайний DS7.