Що відбувається з броньовиком Roshel Senator після підриву на міні (Відео)

В Україні сьогодні використовуються десятки різних броньованих автомобілів, серед них є і легкоброньовані Roshel Senator APC, які допомогли українським силам оборони провести далеко не одну успішну операцію. Водночас у канадській компанії вирішили йти далі і на виставці CANSEC в Оттаві компанія Roshel представила новинку – Senator MRAP (Mine Resistant Ambush Protected).

Автомобіль із підвищеним протимінним захистом успішно пройшов балістичні випробування за стандартом STANAG 4569 AEP 55 рівня 2 та рівня 2a/2b. Зазначається, що Senator MRAP створювали з урахуванням досвіду компанії у створенні бойових броньованих машин, а також на основі відгуків, які компанії отримали від українських військових після використання авто на фронті.

Senator MRAP здатний захистити обстріл калібром 7,62×39 мм API BZ на відстані 30 метрів зі швидкістю 695 м/с. Окрім цього, бронемашина витримує підрив на міні AT Mine з вагою бойової частини 6 кг. Як і у більшості машин такого класу, додатковий захист канадському броньовику забезпечує V-подібне днище. Усі заявлені виробником характеристики були підтверджені під час балістичних випробувань.

Зазначимо, що бронемашини Senator виробляються компанія Roshel Smart Armored Vehicles. Завод знаходиться в місті Міссісога в Онтаріо в Канаді. За наявною інформацією, серед засновників та працівників компанії є багато українців.

Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть