Новий Z4: офіційні фото дуже красивого BMW

Формально, представлений сьогодні родстер носить статус концепту, проте серійна версія буде відрізнятися тільки нюансами.

У наступному році BMW Concept Z4 отримає статус серійної моделі, для якої призначений заводський індекс G29. Таким чином, новинка стане третім поколінням родстерів Z4: з грудня 2002 до вересня 2008 року випускалася серія Е85, а з травня 2009 по серпень 2016 німці робили генерацію Е89.

Технічні характеристики невідомі – їх, імовірно, розкриють наступної весни на Женевській автосалоні – але журналісти давно встигли дізнатися (а боси BMW – підтвердити), що новий родстер побудований на задньопривідній платформі, яку баварці розробляють спільно з компанією Toyota.

Також відомо, що:
– Z4 одержить не модний жорсткий складний дах, а класичний верх з тканини (у концепту взагалі немає ніякого даху);
– в конструкції кузова для зниження маси використані вуглепластикові компоненти, так що нова версія буде легше старої;
– незважаючи на коріння тойоти, під капотом з’являться тільки класичні 4- і 6-циліндрові турбомотори BMW.

Треба зауважити, що професійні дизайнери, які зараз обговорюють новинку на профільних форумах, досить тепло прийняли новий дизайн BMW, який і проголосив Concept Z4. Притому найчастіший коментар з приводу зовнішності концепту – «він виглядає саме так, як повинен виглядати родстер».

BMW Concept Z4 висловлює нову мову дизайну BMW з усіх точок зору і у всіх деталях. Від динамічного погляду до чистих ліній ззаду – декількох ліній і тонкої взаємодії між поверхнями досить, щоб надати машині почуття сили і емоційності
Адріан ван Хойдонк

Що стосується інтер’єру, то шанувальників BMW повинна порадувати гранична мінімалістичність, властива раннім моделям марки. З незвичайних моментів (які не факт, що стануть надбанням серійної машини) варто відзначити незвичайну форму центрального дисплея.

В цілому родстер вийшов украй нетиповим для останніх BMW. Більш того, за кілька годин до прем’єри шпигуни опублікували знімки машини і … багато хто не повірив, що цей автомобіль – майбутній Z4! Однак офіційні фото підтверджують: німці несподівано зробили дуже гострий і несподіваний дизайн-продукт.


Не пропустіть