Компанія Tesla показала прототип електричного пікапа Tesla Cybertruck (Фото)

На заході Tesla для інвесторів виробник електрокарів показав передсерійний варіант електричного пікапа Cybertruck. Про це повідомляє Electrek.

“Виставлений за огорожею пікап розташовувався поряд з табличкою, яка говорила, що це передсерійний бета-варіант Cybertruck з кузовом із високоміцної холоднокатаної нержавіючої сталі”, – йдеться у статті.

За словами журналістів, зовні машина повторює той образ, за який авто і стало популярним у мережі. За останні кілька тижнів схожі прототипи були помічені на дорогах Каліфорнії.

При цьому із нержавійки були виконані лише зовнішні панелі кузова. За даними Electrek, силовий каркас виготовляється традиційнішим способом з менш стійкого матеріалу.

Журналісти пояснили, що саме цим пояснюється можливість зберегти незграбні контури корпусу пікапа, оскільки нержавіючу сталь досить складно обробити таким же чином.

У прототипі залишилися інші ключові елементи оригінального Cybrtruck: дзеркала трикутної форми і гігантська щітка склоочисника. Дверні стекла стали безрамковими, тобто в компанії відмовилися робити їх ударостійкими, як планувалося спочатку.

Від використання штурвала для водія в Cybertruck відмовилися, однак у прототипі кермо також відрізняється від звичайних електрокарів і не схоже на класичне кругле.

Пікап оснащується панорамним скляним дахом, вантажна частина кузова прикривається ролетами, які оснащені електроприводом. Раніше обговорювалася можливість оснащення верхньої поверхні кузова пікапа опціональними сонячними батареями, але на інших моделях Tesla від такої опції вже відмовилася, оскільки вона була мало затребувана покупцями.

У Tesla запевнили, що компанія розпочне випуск Cybertruck у 2023 році, а масові поставки очікуються у 2024 році.


Не пропустіть