BMW випустить автономний електричний кросовер

У Мюнхені готуються до розширення лінійки BMW i-серії, пише auto.mail.ru.

У компанії BMW задоволені продажами гібридної і електричної лінійки i – туди входять хетчбек i3 і ефектне купе i8. А тому кількість i-моделей буде збільшуватися. Першим з’явиться родстер на базі i8 – прем’єра має відбутися в 2018 році, а силовий агрегат він, ймовірно, успадкує від закритої версії. Нагадаємо, i8 оснащується гібридною установкою з електродвигуном і трициліндровим бензиновим турбомотором (сумарна потужність – 231 к.с.).

Але це вже не секрет, як і те, що наступна повністю нова модель лінійки i з’явиться в 2021-му – раніше інформація була підтверджена главою BMW Гаральдом Крюгером. Британці з Autocar припускають, що це буде повністю електричний кросовер, який назвуть BMW i5! Конкурент Tesla Model X? Не зовсім – швидше за все, німецька машина буде компактніше п’ятиметрового «американця».

Інтерес BMW до електричного кросовера не випадковий – по-перше, попит на них продовжує зростати, а виробнику вони приносять більше прибутку. А головне, що там достатньо місця для розміщення більш ємних батарей, і їх маса не настільки критична, як, наприклад, для спорткупе. Тим більше, в BMW зможуть компенсувати вагу використанням легкого вуглепластика в конструкції – його виробництвом займається спільне підприємство BMW і SGL Carbon в США. Але навіщо тягнути до 2021 року?

Причини не лише в тому, що BMW хоче оснастити i5 найбільш сучасними акумуляторами і електродвигунами, а й в його широких можливостях до автономного управління. Навряд чи i5 буде їздити взагалі без водія, але, швидше за все, виявиться одним з найпрогресивніших автомобілів марки BMW.

%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f


Не пропустіть