Кращі автомобілі автосалону Лос-Анджелеса 2019

Чим запам'ятався автосалон в Лос-Анджелесі в 2019 році

З 22 листопада по 1 грудня в США проходить одне з найголовніших автомобільних подій року – Los Angeles Auto Show 2019 («Авто Шоу Лос-Анджелеса»). Як правило, на цей автосалон компанії привозять новинки, орієнтовані на ринок Північної Америки. Однак вистачає тут і світових дебютів, які цікаві, в тому числі, й українцям.

Безумовно, не всі з перерахованих нижче новачків будуть представлені в найближчому майбутньому в Україні офіційно. Але це не означає, що ці автомобілі не можна буде купити. Підтвердження тому – електромобілі Tesla, яка досі не має офісу в Україні. При цьому продажі компанії на українському ринку зусиллями «сірих» дилерів стабільно зростають.

Отже, чим же порадував автосалон в Лос-Анджелесі в 2019-м? Щоб відповісти на це питання, MMR вивчив всі новинки і зібрав найцікавіші прем’єри мотор-шоу цього року.

Tesla Cybertruck

Tesla нарешті представила свій перший пікап. Новинка носить назву Cybertruck. І виглядає вона відповідно. Втім, велика ймовірність, що ми все-таки маємо справу з прототипом. Адже з такими гострими кутами електромобіль може просто не вписатися у вимоги з безпеки, як в США, так і в Європі.

Перш за все, потрібно відзначити: Cybertruck вийшов відносно недорогим. Ілон Маск запросив за базову версію електричної вантажівки всього $40 000. Для порівняння: ціни на Tesla Model S можуть перевищувати $100 000.

Початкові версії новинки з заднім приводом комплектуються одним електромотором. Без підзарядки машина може проїхати до 400 кілометрів. Така версія Cybertruck може буксирувати причіп масою до 3,4 т.

Також клієнтам запропонують модифікацію пікапа з двома електричними моторами і системою повного приводу. Такий автомобіль набирає 100 км/год за 4,5 секунди і може буксирувати до 4 500 кг вантажу.

Топова версія Cybertruck – Tri Motor – оснащується відразу трьома електромоторами. Один двигун встановлений на передній осі і два на задній. До 100 км/год машина розганяється всього за 2,9 секунди, що робить новинку одним з найшвидших пікапів в світі.

Максимальна швидкість Cybertruck Tri Motor – близько 210 км на годину. На одному заряді він може проїхати більше 800 кілометрів.

В Україні новинка, швидше за все, представлена ​​не буде. Але у «сірих» дилерів, вочевидь, з’явиться, як тільки її можна буде вільно купити в США або Європі.

Mercedes-Maybach GLS 600

Mercedes-Benz представив свій найдорожчий кросовер – люксовий GLS, який буде продаватися під маркою Mercedes-Maybach. Це перший SUV, що випускається німецьким виробником під «подвійним прізвищем».

Зовні від звичайного GLS кросовер Mercedes-Maybach можна відрізнити за:

  • величезною решіткою радіатора з фірмовими вертикальними планками (дуже схоже на BMW);
  • хромованими віконними рамками;
  • особливими 22-дюймовими колесами;
  • емблемою Maybach на задніх стійках.

Крім того, кросовер отримав двобарвне забарвлення кузова, доступну в восьми різних поєднаннях.

GLS 600 укомплектований спеціально модернізованим 4-літровим мотором V8 з двома турбінами. Агрегат видає 558 кінських сил і 730 Н•м крутного моменту.

Двигун працює в парі з 9-ступінчастим «автоматом».

Автомобіль здатний набирати першу «сотню» за 4,9 секунди. А його максимальна швидкість обмежена на позначці 250 кілометрів на годину.

У стандартне устаткування входить пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами і активний круїз-контроль. За додаткову плату автомобіль можна оснастити фірмовою гідропневматичної підвіскою E-Active Body Control.

Продажі Mercedes-Maybach GLS 600 стартують наприкінці 2020 року. Чи добереться новинка до України – велике питання. Наприклад, пікап Mercedes X-Class так і не був представлений на українському ринку офіційно (станом на листопад 2019 року).

Volkswagen ID Space Vizzion

Volkswagen показав чергову версію електромобіля з лінійки ID. Ми бачили хетчбек, який вже пішов в серію, і кросовер. Цього разу прийшла черга універсала під кодовою назвою Space Vizzion.

До складу силової установки входять кілька електромоторів сумарною потужністю 340 кінських сил. Ємність батареї – 82 кіловат-години. Від 0 до 100 кілометрів на годину універсал розганяється за 5,4 секунди.

На одному заряді новинка може проїхати близько 600 кілометрів – показник, який можна порівняти з «далекобійної» версією Tesla Model S, яка сьогодні очолює рейтинг кращих електромобілів за запасом ходу.

Інтер’єр Space Vizzion оформлений в мінімалістичному стилі: за кермом розташований невеликий екран з віртуальними приладами, як у хетчбека ID.3. А центральне місце займає 15,6-дюймовий планшет. Судячи з відсутності кнопок, управління всіма системами автомобіля здійснюється саме з нього.

Toyota RAV4 Prime

Toyota представила в Лос-Анджелесі свій найшвидший кросовер. Йдеться про абсолютно нову модифікацію RAV4 – Prime. Це гібридна модель, яку можна заряджати від побутової розетки. Раніше гібридний кросовер не мав такої функції.

Іншими словами, найпопулярніший паркетник японської марки поповнив родину PHEV – гібридних електричних автомобілів, які можна під заряджати.

Від нуля до 60 миль в годину (96 км / ч) Toyota RAV4 Prime розганяється за 5.8 секунди. Тобто, можна допустити, що до «сотні» він добереться приблизно за 6 секунд. Для порівняння: звичайний гібридний «РАВ4» з повним приводом розганяється до 100 км/год за 8.1 секунди.

У рух Toyota RAV4 Prime призводить гібридна силова установка, в складі якої:

  • 5-літровий бензиновий мотор потужністю 177 кінських сил;
  • два електромотори – по одному на осі.

Сумарна віддача агрегатів досягає 306 кінських сил.

Prime цілком може бути представлений в Україні, бо RAV4 – найпопулярніший кросовер Toyota в нашій країні.

Mustang Mach-E

Ford вирішив кардинально змінити вектор розвитку свого підрозділу Mustang. Якщо до недавнього часу цей бренд асоціювався виключно з маслкаром. То відтепер легендарна емблема заграла новими сенсами.

Можна сказати, що «Форд» став родоначальником нової течії в автопромі – електричний масл-кросовер. Саме під це визначення потрапляє Mustang Mach-E. Він так само мускулистий і елегантний, як «породистий» маслкар. При цьому має задатки позашляховика.

І якщо шанувальники класичних «Мустангів» у шоці – вони обурені тим, що ім`я «Мустанг» дали «самозванцю» – то любителі електромобілів повинні бути в захваті. Адже Ford запропонував безліч модифікацій новинки на будь-який смак. Так що, європейським преміальним електрокарам – Mercedes EQC, Audi e-tron і Jaguar I-Pace – доведеться несолодко.

Mustang Mach-E буде мати дві задньопривідні модифікації:

  • базова – з батареєю на 75,7 кВт*год і мотором на 255 кінських сил;
  • «далекобійна» – з батареєю на 98,8 кВт*год і мотором на 282 кінські сили.

Крім того, в лінійку увійдуть повнопривідні варіанти. Батареї у них будуть ті ж самі. А ось мотор потужніший – 332 кінські сили.

Запас ходу в залежності від версії варіюється від 340 до 600 кілометрів, а розгін від 0 до «сотні» – від 7 до 5,5 секунди.

Буде і «заряджена» версія масл-кросовера – Mustang Mach-E GT. До складу його силової установки увійдуть два електромотора сумарною потужністю 459 кінських сил і батарея на 98,8 кіловат-години.

Заявлений час розгону Mach-E GT до «сотні» – 3,5 секунди.

Hyundai Vision T

Саме так в найближчому майбутньому будуть виглядати кросовери Hyundai. Причому це майбутнє настане раніше, ніж ви думаєте. У цій стилістиці буде виконано нове покоління Hyundai Tucson, яке з’явиться, імовірно, в 2021 році.

Концепт нового кросовера марки, представлений на автошоу в Лос-Анджелесі, називається Vision T. Особливістю концепту стали «невидимі» світлодіодні фари, інтегровані в візерунок решітки радіатора.

Vision T отримав гібридну силову установку і функцію підзарядки від звичайної електромережі.

Toyota Camry AWD

Toyota вирішила, що Camry повинна мати версію з приводом на чотири колеса. Для цього компанія «схрестила» седан з RAV4: від кросовера «Камрі» дісталася система повного приводу.

Тепер задня вісь у Toyota Camry підключається за допомогою електронної муфти, яка здатна передавати на задні колеса до 50% крутного моменту.

Повний привід буде доступний для автомобілів з 2,5-літровим двигуном, який на американській версії моделі розвиває 205 кінських сил.

Мотор працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть