Renault представив незвичайні гібридні Clio і Captur (Фото)

Renault представила свої гібридні Clio і Captur, причому ці моделі оснастили не звичайними гібридними установками, а новими, які поки ще ніхто не використовує.

Французька компанія власними силами розробила гібридну трансмісію E-Tech. В її основі лежить коробка передач, в якій немає синхронізаторів і зчеплення. Подібне рішення Renault вже демонструвала шість років тому на концепт-карі Renault Eolab. У трансмісії E-Tech використовується допрацьована коробка від Eolab, яка одночасно працює з електродвигуном і ДВЗ.

В E-Tech використовується трьохвальна коробка передач без синхронізаторів і зчеплення. А до самої коробки приєднаний 1,6-літровий бензиновий мотор.

У гібридній системі перемикання передач відбувається за рахунок кулачкових муфт, причому все це працює без ривків і поштовхів. Цей процес контролюється електронікою, яка синхронізує роботу колінвала ДВЗ і тягового електричного мотора, розміщеного за трансмісією.

Ще в системі є стартер-генератор, що розкручує колінвал 1,6-літрового двигуна. В цілому рух машини з E-Tech починається тільки на електричній тязі, і тільки потім підключається ДВЗ.

Незважаючи на однакову систему Renault Clio E-Tech позбавили можливості заряджатися від розетки. У цій моделі максимальна віддача силового агрегату становить 140 к.с. Для руху на електричному моторі передбачена батарея ємністю всього 1,2 кВтг/год.

У Renault Captur E-Tech в багажнику розмістили акумулятор 9,8 кВт/год, причому цю батарею можна заряджати від розетки.
Потужність силового агрегату 160 к.с Заявлено, що на електричній тязі Captur здатний проїхати до 65 км. За заявою виробника, гібридний Captur на 100 км шляху витрачає всього 1,5 літра палива.

Гібридні Clio і Captur в продажу з’являться влітку, а пізніше такі силові установки з’являться і в інших моделях. У планах автовиробника до 2022 року випустити 12 гібридних легкових моделей.

2020 – Nouvelle Renault CLIO E-TECH

Не пропустіть