Dacia тестує семимісний Grand Duster (Фото)

Компанія Dacia викотила на перші тестові випробування подовжену версію свого бестселера Duster. Семимісний кросовер ще не отримав назви і поки проходить під кодовим позначенням Project RJI, але, за чутками, може отримати ім’я Grand Duster.

Напередодні тестові мули звичайного і трирядного Duster були помічені на дорогах Румунії. Семимісний кросовер, судячи зі знімків, буде помітно довший за свого 5-місного побратима. Ще однією відмінністю стануть задні ліхтарі, які будуть довшими і розташовані вертикально. Передня частина кузова і силует сильно схожі на друге покоління Duster.

З точки зору внутрішньої компоновки серйозної різниці між звичайним і подовженим Duster за винятком додаткового ряду сидінь не очікується. Семимісна версія буде запропонована в початкових комплектаціях, в той час як більш дорогі версії можна буде вибрати з шістьма посадочними місцями, де другий ряд буде складатися з двох роздільних крісел.

Моторна лінійка Grand Duster ще не визначена, але, швидше за все, підготують місце 1,3-літровому бензиновому наддувному агрегату, який виглядає найбільш підходящим кандидатом на цю роль для 7-місної моделі. Цей двигун в Індії видає 154 кінських сили і 250 Нм і здатний працювати як в парі з 6-ступінчастою «механікою», так і варіатором.

Виробництво трирядного Dacia Grand Duster має стартувати в жовтні 2021 року. Збірку автомобіля візьме на себе підприємства Dacia в румунській Пітешті. У продаж кросовер вийде в кінці 2021 – початку 2022 року.


Не пропустіть