Ford випустить кілька електричних позашляховиків (Фото)

Компанія Ford оголосила про плани розробки нової гнучкої платформи для електромобілів: вона створюється з прицілом на створення цілого сімейства принципово нових кросоверів, позашляховиків і пікапів. Видання Carscoops передбачає, що в найближчому майбутньому на електротягу переведуть Ford Explorer і Lincoln Aviator, а слідом за ними з’являться батарейні версії позашляховика Bronco і пікапа Ranger.

На новій платформі планується базувати не тільки легкові автомобілі «для активного способу життя», а й средньорозмірні пікапи, кросовери підвищеної прохідності, а також комерційний транспорт. Платформа має на увазі використання від одного до декількох електромоторів: таким чином, машини на її базі зможуть бути як моно-, так і повнопривідними.

Ще одну архітектуру Ford збирається створити для своїх повнорозмірних моделей. Очікується, що дебютує вона на новому поколінні пікапа F-150 Lightning. Електричну вантажівку представили зовсім недавно, але серйозно оновитися вона повинна вже до 2025 року. Згодом на цю платформу переведуть і найбільші позашляховики концерну – Ford Expedition і Lincoln Navigator.

Концерн сповістив також про нарощування інвестицій в розвиток електротранспорту: їх обсяг до середини десятиліття досягне 30 мільярдів доларів. На ці гроші Ford буде розробляти не тільки самі електромобілі, а й нові акумуляторні батареї, включаючи твердотільні. За розрахунками Ford, ціна таких акумуляторів до 2025 року повинна знизитися приблизно на 40%.

Що стосується електроринку в цілому, то в концерні вважають, що до 2030 року третина всіх продажів повнорозмірних машин припадатиме на електромобілі. А в структурі самого Ford до цього ж моменту частка електричного транспорту повинна скласти близько 40%.


Не пропустіть