Новий Renault Duster провалив краш-тести NCAP (Фото)

Голова організації Latin NCAP Стефан Бродзяк прокоментував отримані результати наступним чином: «На жаль, ми бачимо дуже погані результати … Ми бачимо обман довіри споживачів від певних виробників … Гроші, які економлять ці виробники, обертаються смертельними випадками і серйозними травмами, які позначаються на сім’ях і економіці регіону».

На тести був представлений Renault New Duster 2021 модельного року, вироблений в Румунії та Бразилії для Латинської Америки і Карибського басейну. У комплектації з двома фронтальними подушками безпеки і ESC.

Renault New Duster в суворій відповідності з методикою краш-тестів NCAP був випробуваний на стійкість до лобового і бічного удару, ризик травм хлистів у пасажирів і захист пішоходів, перевірена система електронного контролю стійкості.

Як зазначається в офіційному повідомленні Latin NCAP – «При лобовому ударі модель показала нестабільну роботу конструкції і витік палива. Випробування на бічний удар продемонструвало, що за результатами краш-тесту центральна стійка виявилася сильно пошкоджена і відчинилися двері… Тест на хлист показав поганий захист шиї. Показники захисту пасажирів-дітей низькі, так як голови обох дитячих манекенів стосувалися салону автомобіля, також спостерігається відсутність постійного попереджаючого маркування подушки безпеки для відключення аербега пасажира і погане маркування ISOFIX. Установка дитячих утримуючих систем CRS також показала найгірші результати. Захист пішоходів прийнятна».

За результатами тестів кросовер набрав 29,47% показника рівня захисту дорослих пасажирів, 22,93% для дітей, 50,79% для захисту пішоходів і вразливих учасників дорожнього руху і 34,88% для систем безпеки. За критеріями NCAP це нульовий рейтинг безпеки – нуль зірок.

Latin NCAP вимагає від Renault термінових поліпшень: вжиття заходів для вирішення проблем при виробництві автомобіля, а також проведення відкликання вже проданих потенційно небезпечних екземплярів моделі.


Не пропустіть