Ford представив пікап Ranger нового покоління

Ford представив пікап Ranger нового покоління, який позиціонують як глобальну модель. Пізніше на його платформі створять наступний Volkswagen Amarok у рамках стратегічної співпраці американського та німецького концернів.

У зовнішності Ford Ranger можна простежити схожість із відродженим пікапом Maverick та моделлю F-150 нового покоління, що дебютували цього року. Характерною рисою дизайну стали С-подібні діодні елементи у головній оптиці, для якої вперше стала доступна матрична технологія адаптивного керування світлом.

Пікап отримав шасі зі збільшеною на 50 мм колісною базою, завдяки чому збільшився вільний простір для пасажирів заднього ряду. На стільки ж розширили задню колію автомобіля, що забезпечило велику площу вантажної платформи. В салоні з’явилася віртуальна модель приладів і вертикальний прямокутний дисплей мультимедійного комплексу SYNC4 (доступні екрани з діагоналлю 10,1 і 12 дюймів).

Головною зміною технічної частини стала поява нового 3,0-літрового дизельного двигуна V6. Американці поки не називають віддачу агрегату, проте цей же мотор на «старшій» моделі F-150 видає 254 л. і 600 Нм крутячого моменту. Крім того, Ranger буде доступний з базовим 2,0-літровим турбодизелем та бензиновою «турбочетвіркою» EcoBoost робочим об’ємом 2,3 літри. Трансмісії – шестиступеневі «механіка» або «автомат», а також нова 10-діапазонна АКПП.

Джерело Автоньюс

Не пропустіть