На тестах вперше засвітився автомобіль Xiaomi (Фото)

Перший автомобіль виробника смартфонів Xiaomi пройшов випробування на дорогах загального користування в Китаї та потрапив на камери фотошпигунів. У Мережі показали перші знімки машини.

Перший автомобіль Xiaomi взяв участь у дорожніх випробуваннях під кодовим найменуванням Modena. За попередніми даними, вартість машини становитиме 38000-44000 доларів США. Серійний випуск транспорту розпочнеться у 2024 році. Разом з тим, виробник здатний приступити до прийому попередніх замовлень вже зараз. На опублікованих в Мережі фото можна побачити перше авто Xiaomi у камуфляжі. На дорогах Китаю тестували електричний седан з аеродинамічним кузовом, довгим капотом та лазерним далекоміром.

Показаний на знімках авто Xiaomi вийде у трьох версіях. Моделі оснастять процесорами Qualcomm 8295. Машини отримають акумулятори Blade та Qilin, а також сумісність із зарядними пристроями на 400-800 Вольт залежно від різновиду. Крім того, Xiaomi зайнялася створенням автомобіля La Mans. Очікується, цей транспорт з’явиться у продажу в 2025 році.