Позашляховик Suzuki Jimny вперше в історії став п’ятидверним (Фото)

Компанія Suzuki представила п’ятидверний Suzuki Jimny. Презентація довгоочікуваної новинки відбулася в рамках мотор-шоу Auto Expo 2023 в Індії, де випускатимуть її та постачатимуть на експорт.

Позашляховик, який завжди був тридверним, перетворили на п’ятидверний силами індійського спільного підприємства Maruti Suzuki. І, треба сказати, воно не підвело, адже передня частина, задні багажні двері, що відчиняються в бік, передня панель в салоні і багато інших відомих деталей залишилися недоторканими.

Габаритна довжина та колісна база Jimny з появою двох додаткових дверей зросли на 340 мм – до 3985 та 2590 мм відповідно, тобто навіть такий позашляховик (через довжину не перевищує 4 м) отримає податкові пільги в Індії. Ширина залишилася колишньою – 1645 мм, а висота зменшилася на 5 мм, до 1720 мм.

Салон у п’ятидверного Jimny очікувано виявився більш містким, ніж у тридверного. Якщо та вміщує максимум чотирьох людей, то в новій комфортно розмістяться одразу п’ять осіб, включаючи водія.

Що стосується силових параметрів, то під капотом залишився той же 1,5-літровий бензиновий атмосферний мотор K15B, який спеціально для п’ятидверки доповнили стартер-генератором. Загальна віддача двигуна становить 105 к.с. і 134 Нм, а в парі з ним може працювати п’ятиступінчаста «механіка» або чотириступінчастий «автомат».


Не пропустіть