Toyota представила знаменитий гібрид Prius нового покоління (Фото)

Toyota оголосила, що її модернізований плагін-гібрид Prius Prime 2023 може проїхати до 71 км тільки на електротязі – вражаюча надбавка на 76% в порівнянні з попереднім поколінням. У гібридному режимі, коли працює 2,0-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун і два електромотори, Prius Prime SE витрачає 4,5 літра палива на 100 км шляху у змішаному циклі. Версії XSE та XSE Premium проїдуть у режимі EV близько 63 км.

У гібридному режимі двигун Prius Prime та літій-іонний акумулятор на 13,6 кВт-год забезпечують велику потужність для покращення прискорення. При сумарній потужності 220 к.с. і 189 Нм крутного моменту, автомобіль здатний розігнатися від 0 до 100 км/год за 6,8 секунд.

У стандартне оснащення версії SE увійшли 17-дюймові темно-сірі легкосплавні диски, 8-дюймовий сенсорний екран мультимедіа, тканинні сидіння з електроприводом та регулювання у шести напрямках. Додатково доступні шість портів USB-C, шкіряне кермо, електронне гальмо стоянки і датчики дощу.

Комплектація XSE отримує 19-дюймові колісні диски, що регулюється у восьми напрямках сидіння водія в обробці SofTex, систему Smart Key для передніх дверей та багажника, а також бездротову зарядку смартфонів. Опціонально доступні 12,3-дюймовий дисплей, панорамний дах та цифровий ключ.

Топова версія XSE Premium відрізняється аудіосистемою JBL Premium Audio з 8 динаміками, задніми дверцятами з електроприводом і підігрівом і вентиляцією передніх крісел. Покупці можуть вибрати такі опції, як Panoramic View Monitor, підігрів задніх сидінь, систему Advanced Park, а також 185-ватний сонячний дах, здатний заряджати акумулятор під час паркування.


Не пропустіть