В ЄС представили спорткар з найпотужнішим у світі V12 (Фото)

Данська автомобільна компанія Zenvo показала нове спортивне купе Aurora. Модель буде доступна в трековому варіанті Agil і дорожньому Tur.

Як передає MMR, про це йдеться у повідомленні прес-служби бренду.

Кузов машини виконаний із вуглепластику і на різних версіях відрізняється переважно кількістю аеродинамічних елементів, що впливають на притискну силу.

У салоні автомобіля встановлено центральну консоль з фізичними кнопками, тут немає великого сенсорного екрану мультимедійної системи. Сама мультимедіасистема інтегрована в панель приладів і управляється за допомогою кнопок на двоспицевому мультикермі.

Особливістю моделі став бензиновий V12 із чотирма турбінами об’ємом 6,2 л. Мотор поєднується із семиступінчастим «роботом». Потужність ДВЗ складає 1250 кінських сил, що робить його найпотужнішим мотором цього компонування у світі. Додатково із бензомотором працює 200-сильний електродвигун на задній осі. На розгін до «сотні» спорткупе витрачає усього 2,5 секунди. Максимальна швидкість становить 365 км/год.

У дорожчих виконаннях силова установка доповнюється ще двома електродвигунами на передній осі, внаслідок чого сумарна потужність зростає до 1850 «коней»». У такому випадку розгін до першої «сотні» займає близько 2,3 с. Максимальна швидкість – 450 км/год.