Представлений електричний ліфтбек Lotus Emeya (Фото)

Компанія Lotus представила повністю електричний ліфтбек Emeya. Новинка, яку британці віднесли до класу Hyper GT, стане на конвеєр у 2024 році.

Lotus Emeya побудований на тій же платформі, що і кросовер Eletre. Силову двомоторну установку також взяли у паркетника. В базі буде 612 сил та 710 Нм моменту, у версії R – 918 сил та 985 Нм. Розгін з місця до 100 км/год – 2,78 секунди, максимум – 256 км/год.

Батарея на 102 кВтг дозволить проїхати до 600 км. Система зарядки дозволить збільшити запас ходу на 150 км приблизно за п’ять хвилин за допомогою швидкого зарядного пристрою потужністю 350 кВт, а також збільшити пробіг до 80% за 18 хвилин.

Дизайн Emeya також змальований з Eletre. Є стильні тонкі світлодіодні фари, опуклий капот з виштамповками, сенсорні дверні ручки, активна радіаторна решітка, активні дифузор і задній спойлер.

Усередині – мінімалістичний салон, для обробки якого використовували шкірозамінник Ultrafabrics, шкіру Nappa і алькантару. Є декоративні накладки із алюмінієвим напиленням. Є кермо із плоским дном, спортивні сидіння.

В оснащення входить адаптивна пневмопідвіска, датчики якої оцінюють стан дорожнього покриття 1000 разів на секунду і автоматично налаштовують автомобіль, щоб забезпечити максимально плавну їзду. Також є аудіо від KEF з просторовим звуком та підтримкою Dolby Atmos. Плюс 55-дюймовий AR-проекційний дисплей.

У компанії заявили, що Lotus Emeya стане флагманською моделлю у лінійці розкішних електромобілів Lotus. Виробництво планується розпочати у 2024 році, до цього моменту британці пообіцяли розкрити більше інформації про новинку.


Не пропустіть