Volkswagen офіційно представив кросовер Tiguan нового покоління (Фото)

Компанія Volkswagen офіційно представила кросовер Tiguan третього покоління. Модель серйозно змінилася зовні, знову «осучаснилася» і зберегла класичні двигуни внутрішнього згоряння.

У авто з’явилося багато округлих форм, а ключові деталі колишнього дизайну виявилися повністю переглянутими. Наприклад, решітка радіатора перемістилася трохи нижче і тепер займає всю центральну частину переднього бампера. Об’єднані світлою смугою фари ніби перейшли від «електричок» сімейства ID, а ліхтарі набули нової світлодіодної «начинки».

Колісна база і ширина кузова третього Tiguan зі зміною покоління не змінилися – вони, як і раніше, становлять 2681 і 1839 міліметрів відповідно. При цьому в довжину кросовер зріс на 32 мм (до 4551 мм), а у висоту – на 5 мм (до 1640 мм).

Салон, який став ще просторішим (наприклад, над головами пасажирів побільшало по 9-10 мм), приміряв дизайн електричних Volkswagen сімейства ID. Прямо перед водієм розмістився великий екран панелі приладів діагоналлю 10,25 дюйма, функції селектора трансмісії перейшли на правий підрульовий перемикач, а мультимедійна система тепер працює на центральному тачскріні діагоналлю 12,9 або 15 дюймів, під яким з’явився новий сенсорний блок.

Дорогих «преміальних» опцій у Тігуана побільшало. Так, замість окремого підйомного дисплея він уперше отримав повноцінну проекцію на лобове скло, а в топових версіях кросовер може похвалитися новими передніми мультиконтурними кріслами з підігрівом, вентиляцією та масажем.

Також модель переїхала на передову модульну платформу MQB Evo від останнього Гольфа. Кросовер зберіг звичні бензинові турбомотори TSI об’ємом 1,5 та 2,0 літра, а також 2,0-літровий турбодизельний двигун TDI. При цьому розбагатіла лінійка гібридних установок: замість однієї версії потужністю 245 сил у Tiguan eHybrid відтепер є відразу дві – на 204 і 272 кінських сил.

На європейському ринку оновлений Volkswagen Tiguan з’явиться на початку 2024 року.


Не пропустіть