Xiaomi вперше представила свій дебютний електромобіль Xiaomi SU7 (Фото)

Виробник смартфонів Xiaomi Corp. вперше представив свій дебютний електромобіль — п’ятимісний седан із панорамним скляним дахом.

Документи, опубліковані Міністерством промисловості та інформаційних технологій Китаю в середу, показують, що довгоочікуваний електромобіль матиме назву Xiaomi SU7.

Автомобіль має елегантний зовнішній вигляд та можливість встановлення сенсорної технології, відомої як лідар, у верхній частині лобового скла для вдосконаленого помічника водіння. Він розвиває максимальну швидкість 265 кілометрів (165 миль) на годину та важить 2,66 тонни. Електромобіль живиться від акумуляторів компаній Contemporary Amperex Technology та BYD, залежно від того, чи має конфігурацію з одним або двома двигунами.

Усі китайські автовиробники зобов’язані представляти в МІІТ нові моделі, а продукти, що отримали попереднє схвалення, щомісяця публікуються в каталозі, відкритому для громадськості, протягом одного тижня для відправки відгуків. Публікація інформації не обов’язково відповідає термінам провадження. Раніше Xiaomi заявляла, що її електромобіль буде офіційно запущено у першій половині наступного року.