Toyota представила новий стильний кросовер (Фото)

Компанія Toyota показала в Європі свій концептуальний спортивний кросовер на повністю електричній платформі, який був представлений на автосалоні в Шанхаї в квітні цього року. Як стверджує японський автовиробник, він приєднається до електрифікованої лінійки бренду у 2025 році.

Прем’єра електричного концепту відбулася на форумі Toyota Kenshiki у Брюсселі. Автомобіль відрізняється витонченим аеродинамічним силуетом у стилі фастбеку, що, за словами представників Toyota, зробить модель «іконою дизайну» для майбутньої лінійки акумуляторних автомобілів бренду.

Концепт був розроблений як для китайського, так і для європейського ринку BYD Toyota EV Technology Co – спільним підприємством, створеним у Китаї компаніями Toyota та BYD. Кросовер забезпечує максимальний комфорт у поєднанні з практичністю п’ятидверного автомобіля з великим багажником та просторим салоном. Він повинен стати стильною альтернативою позашляховикам.

У Toyota підкреслюють, що до 2026 бренд планує представити на європейському ринку шість акумуляторних електромобілів (BEV). Це – частина плану Toyota Motor Europe щодо досягнення повної вуглецевої нейтральності до 2040 року.