Jeep представив оновлений кросовер Compass (Фото)

Представлено Jeep Compass 2024 року. Автомобіль не зазнав жодних змін у стилі, зберігши зовнішній вигляд оновленої моделі, що дебютувала у 2021 році.

Особливістю оновленого кросовера став покращений пакет ADAS: можливість автономного керування 2-го рівня тепер доступна на всіх типах доріг (замість попередньої системи, яка була обмежена автомагістралями). Jeep також додав більше підключених послуг та нові комплекти шин класу A+ (18-дюймові та 19-дюймові) для підвищення ефективності.

За словами автовиробника, Compass наразі пропонує понад 80 функцій безпеки. Серед них – виявлення сонливого водія, попередження про пряме зіткнення на повній швидкості з активним гальмуванням, автоматичне екстрене гальмування при виявленні пішохода/велосипедиста, активний контроль смуги руху та виявлення перехресного руху ззаду.

Модельний ряд включає чотири комплектації – Altitude, Summit, Overland та Trailhawk. Останній зберігає свій позашляховий зовнішній вигляд, додаючи при цьому щедре оснащення. Крім того, є три додаткові пакети – пакет безпеки, преміум-пакет та зимовий пакет (преміум-пакет додає оновлену систему автономного водіння 2-го рівня).

Jeep Compass 2024 доступний з двома електрифікованими силовими агрегатами. Так, Compass e-Hybrid початкового рівня оснащений 1,5-літровим бензиновим турбодвигуном потужністю 130 к.с. і електромотором потужністю 20 к.с.. Також ця версія авто має акумуляторну батарею на 48 В і семиступінчасту АКПП із подвійним зчепленням.

Флагманський Compass 4Xe оснащений більш потужною гібридною установкою, що підключається, яка доступна в двох варіантах потужності: 187 або 237 к.с.. Обидва оснащені електрифікованою системою 4х4 та режимами Selec-Terrain (Авто, Сніг, Пісок/Бруд та Спорт) для їзди різними типами місцевості.

В Україні актуальна версія Jeep Compass доступна із гібридною установкою MHEV (заряджання під час руху), потужністю 150 кінських сил. Ціни на кросовер стартують від 1 237 700 грн.


Не пропустіть