Praga запустила серійне виробництво свого гіперкара Bohema (Фото)

Praga Bohema пройшла випробування на відомих гоночних трасах: Спа-Франкоршам у Бельгії, Red Bull Ring в Австрії та Нюрбургрінг у Німеччині.

Гіперкар Praga Bohema був уперше представлений у 2022 році. Особливістю цієї моделі є двигун, запозичений у легендарного Nissan GT-R. Це 3,8-літровий V6 двигун із сухим картером та покращеними турбонагнітачами, що забезпечують потужність 700 к.с. і 724 Нм крутного моменту. Незважаючи на те, що деякі можуть вважати ці показники не надто вражаючими в порівнянні з іншими гіперкарами, Praga Bohema вирізняється своєю невеликою вагою. Завдяки конструкції з вуглецевого волокна автомобіль важить менше 1000 кг, що робить його потенційним гоночним дивом.

Praga Bohema пройшла інтенсивну програму тестування, відвідавши знамениті траси у Бельгії, Австрії та Німеччині. За кермом автомобіля були відомі гонщики, включаючи Ромена Грожана та Бена Коллінза, які давали свої відгуки та рекомендації.

Чеська компанія сподівається, що Bohema стане бажаним об’єктом для колекціонерів. Гіперкар оцінюється в 1,36 мільйонів євро, що робить його недоступним для більшості автомобільних ентузіастів. Цікаво, що автомобіль збирається вручну на заводі Чехії. Перші екземпляри будуть доставлені покупцям у першій половині 2024 року, а виробництво триватиме чотири роки та буде обмежено невеликою кількістю.

Томас Каспарек, власник Praga, зазначив, що запуск виробництва гіперкара є важливою віхою для 117-річної історії бренду. Він також підкреслив, що в компанії ретельно стежать за кожним етапом складання, щоб задовольнити та перевершити очікування клієнтів.