Volkswagen припиняє виробництво свого флагманського седана (Фото)

У червні 2023 року голова компанії Volkswagen Томас Шефер оголосив про скорочення кількох непопулярних моделей, щоб сконцентруватися на більш популярних продуктах. Голова компанії згадав зокрема модель Arteon, але не сказав, коли це станеться.

У листі до видання Motor1 представник VW підтвердив, що останній седан Arteon був зібраний у 2023 році. Мартін Хубе, представник моделей Arteon, Passat, Touareg та майбутньої ID.2, підтвердив, що завод в Емдені у Німеччині більше не виробляє Arteon. Проте у виробництві залишається універсал на заводі в Оснабрюку.

Змін у життєвому циклі Arteon Shooting Brake не буде, про це заявив Мартіна Хубе, який зазначив, що виробництво буде тривати до 2026 року. VW ніколи не продавав стандартну модель Arteon в Сполучених Штатах, у той час як в Європі навіть є високопродуктивна версія R. Зникнення стандартного Arteon є втратою, зважаючи на те, що остання версія Passat більше не доступна у вигляді седана.

VW непрямо замінює Arteon та Passat седан повністю електричною моделлю ID.7. Також вже презентована, більш практична версія у вигляді універсала ID.7 Tourer буде доступна у 2024 році. Наразі підтверджено лише регулярну версію ID.7 для Північної Америки.