Дебютував новий електричний кросовер Audi Q6 E-Tron (Фото)

Доля Audi Q6 e-tron виявилася непростою: розробники зіткнулися з проблемами програмного забезпечення, внаслідок чого термін прем’єри перенесли. Спочатку інгольштадтська компанія планувала презентувати новинку минулого року.

Пояснити труднощі у розробці можна платформою PPE (Premium Platform Electric), яка є основою Porsche Macan. Q6 e-tron став дебютною моделлю на цій архітектурі марки Audi.

Платформа – топова, тому характеристики відповідні: 800-вольтна електрика, два потужні електромотори, велика батарея на 100 кВт•год.

Базова версія Audi Q6 e-tron розвиває 387 к.с. та розганяється до 100 км/год за 5,9 секунди. На американському ринку віддачу збільшать на 40 к.с. “Заряджений” варіант SQ6 e-tron видає 483 к.с., доступний короткочасний “буст” до 510 к.с., динаміка – 4,3 секунди. Максималка автомобілів обмежена на відмітках 210 та 230 км/год відповідно.

Дані щодо запасу ходу на одній зарядці поки що не наводяться, сертифікаційні тести завершать найближчим часом. Відомо, що на 225 км можна зарядитися всього за 10 хвилин, процес поповнення енергії з 10 до 80% займе трохи більше 20 хвилин.

З особливостей зовнішності можна виділити “розумну” оптику з 12 незалежних один від одного сегментів, яка може “переморгуватися” з іншими авто на дорозі. Також на неї можна виводити персональний підпис. У ліхтарі вбудовані панелі з органічних світлодіодів, що складаються з 360 сегментів. У салоні – з’єднані в консоль екрани панелі приладів і мультимедіа діагоналлю 11,9 і 14,5 дюйма, є проекційний дисплей, голосовий асистент з ІІ.

Вихід новинки на європейський та китайський ринки відбудеться пізніше, у США модель з’явиться лише восени. Вартість Audi Q6 e-tron наразі не оголошена.