Volkswagen пообіцяла представити електромобіль за 20 000 євро (Фото)

На тлі цінових воєн на ринку електромобілів, Volkswagen не відмовляється від намірів запропонувати європейцям електромобіль за 20 000 євро до 2027 року. Автоконцерн заявив про це цього тижня, зазначивши, що новий автомобіль буде вироблятися і пропонуватися на території Європи. Це рішення Volkswagen було озвучено на сторінках соціальної мережі X, де підтвердили актуальність цих планів після нещодавнього краху спільної ініціативи з Renault щодо розробки недорогих електромобілів.

Представники Volkswagen Group зазначили, що новий електромобіль встановить нові стандарти в технологічній сфері, дизайні та якості виготовлення, а також буде доступний за ціною для широкого кола покупців. З опублікованого ескізу видно, що компактний автомобіль буде мати зовнішність хетчбека з примою кришкою багажника.

Плани щодо випуску електромобіля ID.2 вже були деталізовані раніше, і його виробництво в Іспанії має розпочатися наступного року з очікуваною ціною 25 000 євро. Його компактніший аналог, ймовірно, буде носити позначення ID.1 і стане електричним наступником Volkswagen Polo.

Якщо нова модель отримає тягова батарея ємністю 57 кВт/год, вона зможе забезпечити запас ходу до 402 км за умовами циклу WLTP, що задовольнить багатьох європейських споживачів.