Знаменитий Mercedes-Benz 190E отримав друге життя та чималу ціну (Фото)

Восени минулого року компанія HWA AG, заснована одним із засновників AMG, оголосила про амбітний проект відродження легендарного Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II з ери гонок DTM, повідомляє журнал Motor. Першу передсерійну модель рестомоду буде продано на аукціоні, а вся серія обмежиться 100 екземплярами.

Проект HWA Evo зберігає оригінальний дизайн Mercedes-Benz 190E Evolution II, додаючи сучасні технології. Під капотом встановлять новий 3,0-літровий турбований двигун потужністю 450 к.с. і 550 Нм крутного моменту, який працюватиме з 6-ступеневою механічною коробкою передач. Автомобіль також отримає вдосконалену підвіску, надійні гальма та сучасні системи безпеки.

Першим на аукціоні буде виставлений прототип з номером шасі 000, який стане зразком для виробництва решти моделей. Новий власник отримає автомобіль разом із повною документацією, що детально описує весь процес виробництва, надаючи відчуття ексклюзивності.

Аукціон з продажу прототипу HWA Evo відбудеться 27 липня у Тегернзеї, Німеччина, під егідою RM Sotheby’s. Стартова ціна кожного з 100 екземплярів HWA Evo встановлена на рівні 714 000 євро.