Peugeot 3008 отримав економічну версію з витратою 0,9 літра на сотню (Фото)

Однією з головних новинок минулого року став кросовер Peugeot 3008. Третє покоління цього паркетника побудовано на базі архітектури STLA Medium від Stellantis. Крім того, автомобіль вперше отримав повністю електричну версію з дальністю ходу понад 500 км. Тепер Peugeot 3008 2024 року дебютував у новій модифікації Plug-In Hybrid 195 e-DCS7.

Новий Peugeot 3008 з технологією PHEV займає в модельній лінійці позицію між MHEV та суто електричним варіантом. Автомобіль з цим агрегатом доступний у двох комплектаціях: Allure та GT. У першій модифікації до складу базового обладнання входять 19-дюймові колеса, HD камера заднього виду, повністю світлодіодна оптика, безключовий доступ до салону і запуск мотора, два 10-дюймові екрани, 2-зонний клімат-контроль.

Топова версія GT отримала піксельні фари, 20-дюймові колеса, внутрішнє оздоблення з алькантари, 21-дюймовий вигнутий дисплей, електричні задні двері з функцією гучного зв’язку, мультируль з перфорованою шкіряною підкладкою та бездротову зарядку для смартфонів. Ці додаткові функції роблять модель більш розкішною та функціональною.

В основі нової гібридної системи лежить 1,6-літровий турбодвигун потужністю 150 к.с., який поєднується з електричним двигуном потужністю 125 к.с. Сумарна потужність установки складає 195 к.с., а потужність передається на передні колеса за допомогою 7-швидкісного робота з подвійним зчепленням. Заявлена витрата палива становить лише 0,9 літра на 100 км, а на електриці кросовер може проїхати до 87 км.

Вартість нової версії Peugeot 3008 складає від 44 160 до 49 160 євро. Ця модель обіцяє бути популярною серед покупців завдяки своїм високим технічним характеристикам та широкому набору функцій, доступних у різних комплектаціях.