Mercedes-Benz представив нове сімейство двигунів

Mercedes-Benz Sechszylinder-Benzinmotor M256 ; Mercedes-Benz six-cylinder engine M256. Engine cross section;

Компанія Daimler офіційно представила нове сімейство силових агрегатів, призначених для автомобілів марки Mercedes-Benz, пише wroom.ru.

Нове сімейство моторів має модульну архітектуру, що передбачає створення чотирициліндрових і шестициліндрових уніфікованих агрегатів (з об’ємом одного циліндра рівним 500 «кубиків»), як в бензиновому, так і в дизельному виконаннях. Аналогічним шляхом вже пішли такі компанії, як BMW, Jaguar Land Rover і Volvo.

Базовим силовим агрегатом для багатьох майбутніх «Мерседесів» буде чотирициліндровий дволітровий двигун з турбокомпресором. Мотор з індексом M264 може встановлюватися як поздовжньо, так і поперечно, а його потужність може досягати 250 к.с.

Вперше після двадцятирічної перерви під капот «Мерседесів» повернуться рядні шестициліндрові мотори. Бензиновий трилітровий двигун M256 по суті є гібридним: у нього є вбудований стартер-генератор, що забезпечує рекуперацію енергії і дає прибавку в 20 к.с. до потужності основного мотора. Ще одна особливість конструкції – застосування звичайного турбокомпресора і додаткової електричної турбіни, як у кросовера Audi SQ7. У 2017 році цей силовий агрегат дістанеться рестайлінговий седанам Mercedes-Benz S-класу.

На основі того ж блоку циліндрів побудований і шестициліндровий турбодизель OM656 потужністю понад 300 к.с. з системою рекуперації вихлопних газів, уприскуванням сечовини і системою зміни фаз газорозподілу.

Bei der Konzeption des Antriebsintegrationszentrums (AIZ) wurde auf Energierückgewinnung großen Wert gelegt: 98 Prozent der elektrischen Bremsenergie der Prüfstände wird ins Stromnetz zurückgespeist. ; The design of the Powertrain Integration Centre (AIZ) attached great importance to energy recovery, with 98 percent of the electric braking energy of the test rigs being fed back into the power supply.;more
Mercedes-Benz Sechszylinder-Benzinmotor M256 ;Mercedes-Benz six-cylinder engine M256. Engine cross section;
Mercedes-Benz Vierzylinder-Benzinmotor, M264 ;Mercedes-Benz four-Cylinder engine, M264;
Mercedes-Benz Sechszylinder-Dieselmotor, OM656 ; Mercedes-Benz six-cylinder diesel engine, OM656;
Mercedes-Benz V8-Biturbo-Benzinmotor, M176 ;Mercedes-Benz V8-biturbo engine, M176;