Як правильно вибрати акумулятор для авто?

На автомобільному ринку пропонується дуже багато типів акумуляторів, їх виробляє багато компаній, тому, якщо ставиться задача дійсно придбати щось вартісне і надійне, у автомобіліста починає голова йти колом. Хоча реальних причин для цього немає, тому що вибрати акумулятор досить легко з багатьох причин.

Принципів вибору кілька. По-перше, потрібно визначитися з типом технології, по якій виготовлений акумулятор і з тим, для чого він буде потрібен, і яким чином він буде застосовуватися. Це первинні завдання, які визначають, яким чином можна цим акумулятором користуватися. По-друге, потрібно виділити більше якісних і перевірених виробників, про які найбільше позитивних відгуків саме в російському сегменті Інтернету, в умовах нашої експлуатації і специфічних дорожніх умов, зими і т. Д. У більшості виробників акумуляторів умови їх експлуатації набагато простіше і не такі жорсткі, як у нас. По-третє, дуже важливим показником є ємність акумулятора. Однак, вона важлива не для практичного функціонування або безпеки, а з точи зору того, скільки заряду потрібно автомобілю. Сучасні автомобілі з великою кількістю електроніки і чіпами, які беруть на себе такі тонкощі управління автомобілем, як гальмування, диференціал між колесами і т. Д. Забирають набагато більше електроенергії, тому для таких машин більше підійдуть більш ємкі акумулятори.

Також для того, щоб не потрапляти за просто так в маркетингові пастки консультантів, важливо усвідомлювати, що насправді між виробниками акумуляторів на сьогоднішній день практично немає ніякої різниці: всі вони застосовують одні й ті ж матеріали і для корпусу батареї, і для кожного з її робочих елементів, і для накачування електролітичної рідини. У кожному з випадків використовуються одні й ті ж самі речі і з’єднання. У деяких випадках вони можуть відрізняться, але це більшою мірою стосується типів акумуляторів, а не різних марок, під якими вони випускаються. Тому слід по марці виробника орієнтуватися більше на якість збірки, довговічність, здатність переносити тряску або механічні дії і т. П.

З типів акумуляторів зараз найбільш поширеними є так звані гібридні , які поєднують особливості малосурм’янистих більш сучасного типу і кальцієвих, які мають велику ємність, потужність і генерують більший пусковий струм. Фактично, одна з клем робиться малосурм’янистих, друга – з добавкою кальцію, і виходить проміжний варіант, який добре «тягне» бортову електроніку, але не є таким ніжним і вразливим, як чисто кальцієві акумулятори .


Не пропустіть