Як вибрати розетку?

Ремонт, переїзд, заміна електропроводки – ці та багато інших чинників можуть стати причиною вибору нової розетки. Сьогоднішній ринок електротоварів пропонує нам такий величезний вибір, що визначитися з покупкою може бути дуже складно. Дотримуйтеся деяких правил і купуйте якісні товари, і тоді обрана розетка прослужить вам довгі роки.

Тип розетки і ступінь навантаження

В першу чергу вам потрібно звертати увагу не на зовнішній вигляд виробу, а на його збірку. Адже за привабливою оболонкою може ховатися неякісний товар.

Є ще кілька нюансів, інформація про яких вам точно стане в нагоді.

Так, дуже важливо враховувати тип проводки. Якщо в квартирі вона відкрита, то і розетка вам потрібна зовнішнього типу, оскільки вона монтується безпосередньо на стіну. Логічно, що для прихованої електропроводки знадобиться внутрішня розетка. Дана конструкція має на увазі, що зовні буде знаходитися тільки її корпус. Звичайно, останній варіант виглядає набагато естетичніше, та й зустрічається в квартирах найчастіше.

Перш ніж купити розетку, подумайте, які електроприлади ви будете від неї живити. Це допоможе вам розрахувати струм навантаження. Якщо на розетку, розраховану на навантаження 6А або 10А, вставити прилад з навантаженням 12А, то вона буде весь час перегріватися, і в підсумку вийде з ладу. Тому краще відразу купити розетку 16А, яка підійде для будь-яких електроприладів. Дана інформація повинна бути вказана на самій розетці або на упаковці. Якщо чітка інформація відсутня, то від покупки краще відмовитися.

Заземлюючий контур і місце установки

Якщо у вас в квартирі проводка з трьома проводами, тобто присутній нульовий захисний провід, то вам підійде штепсельна розетка із заземлюючим контактом. А якщо заземлюючого контуру немає, то така розетка вам не потрібна. Зачем заземление в розетках? Подробней тут!

Місце установки теж важливо. Адже все розетки розрізняють за ступенем захисту оболонки. Наприклад, у звичайній кімнаті вам не знадобиться сильна захист від вологи, а ось у ванній кімнаті краще встановити розетку з високим ступенем захисту від впливу води.

З огляду на всі ці особливості, ви без зусиль підберете підходящі розетки, які будуть надійно служити в вашому домі. Головне – вибирайте продукцію перевірених виробників, в якості якої можна бути повністю впевненим.


Не пропустіть