В Україні змінили ціну на розмитнення авто з єврономерами

Парламентарії прийняли зміни до Податкового кодексу, що стосуються оподаткування легкових автомобілів і растаможка авто украина. Згідно з новим законом пропонується запровадження спрощеної системи розмитнення і автомобілів з європейськими номерами.

Ухвалення законопроекту запровадить нову модель оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, дозволить зменшити вартість нових транспортних засобів, створить правові та економічні умови для реєстрації раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією, і як наслідок знизить рівень соціальної напруженості з цього питання», йдеться в документі.

Так, згідно з правці внесеної в другому читанні збільшено базову ставку для великих автомобілів: на бензиновому двигуні з 50 євро до 100 євро, на дизельному двигуні з 75 євро до 150 євро.

Крім цього, протягом перших 90 днів пропонують ввести пільгове розмитнення за новою формулою в розмірі 50%. Завдяки цьому вартість розмитнення авто становитиме лише 50% від розрахованої за новою формулою.

Варто зазначити, що відповідно до пропозицій законопроекту для розмитнення авто на Єврономер ах буде застосовуватися нова формула. Так, за основу буде братися базова ставка в 50 євро для машин на бензиновому двигуні і 75 євро для машин на дизельному двигуні.

Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року, наступного після виробництва машини і на коефіцієнт обсягу двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, поділена на 1000).

Нагадаємо, 7 листопада в центрі Києва відбувся мітинг власників так званих «евроблях» в слідстві якого значна частина центру міста виявилася в пробках.