Названо найчастіші помилки при митті автомобіля

Підтримання автомобіля в чистоті – запорука довговічності його лакофарбового покриття. Але існує ряд помилок, які автолюбителі часто допускають в спробах експлуатувати чисту машину.

Перший популярний міф – бруд зберігає ЛФП автомобіля, захищаючи його від корозії. Насправді все не зовсім так, оскільки кілька шарів бруду, піску і пилу можуть навпаки ускладнити процес мийки, а також залишити неприємні сліди на кузові. Крім того, реагенти, якими активно посипають дороги в великих містах при довгому знаходженні на кузові навпаки викликають посилену корозію.

Багато водіїв часто забувають і про те, що в умовах спекотної погоди при нагрітому кузові необхідно дати йому охолонути хоча б 10-15 хвилин. Мийка автомобіля з розпеченим сонцем кузовом через перепад температур може привести до появи мікротріщин на ЛФП.

Нерідко автомобілісти нехтують і процесом сушіння після мийки, а також не поспішають змащувати гумові ущільнювачі в дверних отворах. Ця помилка загрожує тим, що машина швидко знову стане брудною, а взимку при заморозках можна і зовсім не зуміти відкрити двері автомобіля, які просто примерзнуть.

Останньою популярною помилкою мийка підкапотного простору без залучення професіоналів, що часом призводить до пошкодження вузлів і відмови деяких агрегатів автомобіля.


Не пропустіть