Десять процедур для авто перед далекою дорогою

Що потрібно зробити з авто перед поїздкою на травневі свята?

1. Тиск в шинах повинен відповідати завантаженні автомобіля плюс 0,2-0,5 бар. Невелике збільшення тиску підвищить стійкість до наших розбитих дорогах і несуттєво підвищить економічність. Інформація про необхідний тиск шин є на тильній стороні кришки бензобака, на стійці кузова у водійських дверей або з торця цих дверей і обов’язково в керівництві по експлуатації авто.

2. Обов’язково візьміть в дорогу сонцезахисні окуляри, а при плануванні нічних поїздок корисними виявляться «жовті» окуляри, що підвищують контрастність зображення.

3. Якщо є симптоми нестійкої роботи двигуна, скористайтеся послугами діагностики. Неполадки в роботі системи подачі пального і запалювання в дорозі можуть стати причиною зупинки або ж підвищать витрату палива.

4. Перевірте справність запасного колеса (тиск в шині) і наявність в багажнику домкрата і інших інструментів, необхідних для демонтажу і монтажу коліс.

5. Щоб в дорозі не дихати пилом, вибийте килими салону, пропилососьте сидіння і підлогу, витріть всі пластикові деталі інтер’єру вологою губкою.

6. Залийте в бачок склоомивача рідину, так як з’являються комахи і хрущі можуть неабияк забруднювати лобове скло автомобіля.

7. Перевірте роботу всіх освітлювальних приладів зовні автомобіля.

8. Якщо ви ще не встановили літні шини, обов’язково зробіть це, так як швидкісна їзда на зимових шинах в теплу погоду більш небезпечна (через більший гальмівний шлях і гіршу реакцію на повороти керма в екстремальних ситуаціях).

9. Укомплектуйте автомобіль сонцезахисною шторкою, яка захистить пластик і тканина салону від вигорання і старіння під час стоянки автомобіля.

10. Якщо ваш автомобіль старше трьох років, перевірте наявність фреону в системі кондиціонування. При необхідності дозаправьте систему, інакше ефективність охолодження повітря знижується, зростає навантаження на компресор, а відповідно прискорюється його знос і зростає витрата палива.

http://www.autocentre.ua/


Не пропустіть