Що таке VIN-код автомобіля і його значення при купівлі транспортного засобу

Для того щоб уникнути проблем, головного болю і великої кількості неприємностей при покупці б/у автомобіля, слід розуміти той факт, що сьогодні на ринку є велика кількість транспортних засобів, які мають прекрасний зовнішній вигляд, але далеко не «чисту» історію…

Під «не чистою» історією мається на увазі його автомобільна життя, тобто: відношення до аварій, відповідність номерів (кузов, двигун, шасі), країна виробник, і найголовніше — чи не значитися авто в угоні, пише infokava.com.

Для того щоб дізнатися більше про автомобіль, досить трохи знати про VIN-номер, яким оснащено кожен сучасний ТЗ.

Безумовно, обладнання, яке використовують шахраї для «перебивки» номерів на агрегатах вдосконалюється щодня, так що іноді відрізнити заводське клеймо від «перебитого» досить-таки складно, а іноді і зовсім неможливо. Навіть експертам-криміналістам з першого погляду не вдасться розпізнати підробку, вердикт можна винести лише після ретельної перевірки.

✔Пам’ятайте! Вибитий номер кузова обов’язково буде продубльований маркувальною табличкою на одній з деталей, вона найчастіше кріпиться під капотом автомобіля. У кожного автовиробника своє місце розташування номера двигуна.

✔Пам’ятайте! Безномерними бувають тільки американські мотори, на всіх решта агрегатах, які мають японське або європейське походження, обов’язково повинен бути присутнім номер.

У разі придбання авто з Японії чи Європи обов’язково придивіться до номерів, а також документів. Якщо у них написано б/н”, тобто без номера — повинно бути документальне підтвердження: відповідний акт, експертиза або ж фото з номером на майданчику блоку циліндрів. Крім того, купуючи таке авто будьте готові до того, що при постановці його на облік вам неодмінно доведеться проходити експертизу у криміналістів. Вони в свою чергу проведуть детальну експертизу і масу різних серйозних хімічних аналізів, з метою дізнатися, чи не віддалявся номер, а також причину його видалення (корозія, аварія, тощо). Будьте готові до гіршого, аж до порушення проти вас або попереднього господаря кримінальної справи.


Не пропустіть