Водійські забобони: чого в машині краще не допускати, щоб не «наврочити»

Кожен водій хоч у якійсь мірі, але з стажем, потрапляв на дорозі в такі ситуації, після яких не увірувати в дію вищих сил (називати їх не будемо, хто на що здатний) просто не можливо. Це породило цілий пласт вірувань і забобонів автомобілістів, серед яких є чимало прикмет, не позбавлених здорового глузду, так і відверто дивних і навіть очевидно шкідливих. Пропонуємо Вам найпоширеніші з них, пише autotheme.info.

Номери з цифрами 666 – поганий знак. Вважається, що ці цифри притягують погану енергію. Ніякого раціонального пояснення прикмета не має.

Брати в дорогу трос і дроти для прикурювання – до поломки. Забобон говорить, що якщо взяти з собою допоміжні засоби, то ними обов’язково доведеться скористатися. (Добре, хоч про запаску ні слова.)

Не можна говорити в машині про її продаж. Вважається, що автомобіль «почує» те, що його хочуть продати і почне ламатися так, що продати його буде неможливо. Багато автомобілістів дійсно вірять, що машина має характер і душу.

Машині обов’язково потрібно дати ім’я. Логіка випливає з попередньої прикмети.

Не ставити запчастини з битих машин. Після аварії деталі можуть зберегти погану енергетику і «притягнути» нові ДТП. (Або бути несправними і послужити причиною ДТП)

Викидати сміття з вікон машини – до штрафу. Це скоріше не прикмета, а закон. Але якщо хтось дотримується цього правила хоча б в якості прикмети – вже добре.

Помити автомобіль – до дощу. Це, мабуть, єдина прикмета, яка дійсно працює без жодних раціональних пояснень.

Возити з собою предмет, яким було проколоте колесо. Вважається, що це вбереже від проколів коліс надалі. Ще одна прикмета без будь-якого пояснення.

Не фотографувати автомобіль. Згідно повір’ям, це світить втратою машини – серйозною аварією або викраденням. З приводу аварій є питання, але розкиданя по соцмережах фотографії дорогого автомобіля безумовно можуть зацікавити викрадачів.

Не перераховувати гроші в салоні. Вважається, що співробітник поліції «почує» шелест купюр і обов’язково зупинить.


Не пропустіть