Лежачі поліцейські: як подолати перешкоду

Лежачі поліцейські – це неофіційна назва штучної нерівності, створеної на дорожньому полотні з метою зниження швидкості пересуваються по ньому транспортних засобів.

Суть полягає в тому, що при наїзді на перешкоду на високій швидкості підвіска автомобіля піддається інтенсивному негативному впливу, пише Автоорша.

Внаслідок цього посилюється знос стійок, підшипників, рульових тяг та інших елементів. Такий стан речей сприяє швидкому виникненню необхідності в проведенні комплексного ремонту.

Відразу слід зазначити місця, де найчастіше розміщують «лежачих поліцейських». Це дороги біля шкіл, дитячих садків та ігрових майданчиків, ринків, великих торгових центрів та інших людних місць. Тут явно необхідно знижувати швидкість, припускаючи наявність розглянутих перешкод. Об’їхати їх по зустрічній смузі не вдасться, тому що в більшості випадків штучні височини встановлені по всій ширині дороги.

Важливо пам’ятати, що гальмувати необхідно до моменту наїзду на «лежачого поліцейського», а не тоді, коли автомобіль знаходиться передніми колесами на ньому. Це дозволить подолати перешкоду при мінімальному дискомфорті і збитку для підвіски транспортного засобу. Починайте пригальмовувати за кілька метрів до височини, підбираючи оптимальний швидкісний режим. Коли передні колеса виявляться на «лежачому поліцейському», додайте трохи газу. Не потрібно переїжджати перешкоду, утримуючи ногу на гальмі.

Якщо ви занадто пізно помітили нерівність, гальмувати на ній теж не слід. Коли є можливість, виконайте гальмування до наїзду на перешкоду. Якщо її немає, продовжуйте рух на заданій швидкості. Наїхавши на бугор, можна навіть трохи підвищити швидкісні показники руху.

Щодо актуальності установки «лежачих поліцейських» немає єдиної думки. Безумовно, водії не задоволені тим, що такі заходи чинять негативний вплив на ходову частину автомобіля. Але, слід розуміти і важливість подібних виробів, адже вони дозволяють регулювати швидкісний режим транспорту на небезпечних ділянках дороги – там, де немає регулювальників, світлофорів, при цьому досить людно. Також штучні перешкоди встановлюються перед крутими поворотами, що теж важливо і дозволяє уникнути численних негативних і небезпечних наслідків. До того ж, якщо дотримуватися вище розглянутих рекомендацій, то можна повністю захистити підвіску авто від негативного впливу «лежачих поліцейських», отримати від них виняткову користь, що дозволяє уникнути аварійних ситуацій.


Не пропустіть