Як знизити витрату палива в авто

Австрійський автогонщик Герхард Платтнер розповів про секрети, які допоможуть знизити витрати пального.

Австрійський автогонщик Герхард Платтнер, який встановив абсолютний рекорд з економічного водіння, розповів, як можна знизити витрати пального, пише Auto 24.

Не грійте мотор під час стоянки автомобіля

В сучасних автомобілях можна почати рух відразу після того, як заведете двигун, тому не потрібно залишати його заведеним. Краще вимикати мотор навіть під час коротких зупинок.

Прогнозуйте дорожню ситуацію

Якщо ви наближаєтесь до червоного сигналу світлофора, краще знизити швидкість. Потрібно завбачливо обирати швидкість, відповідну дорожній ситуації.

Уникайте водіння на високих обертах

Витрати пального нижчі при невисоких обертах двигуна. Також бажано їхати на високій передачі, проте зберігати потрібну вам швидкість.

Скорегуйте ваш стиль водіння під особливості місцевості

Якщо вам доведеться їхати по горбистій місцевості, то краще впевнитись, що під час спуску, автомобіль набере потрібну швидкість для чергового підйому.

Перевіряйте тиск в шинах

Частково спущені шини можуть призвести до збільшення витрат пального на 10%.

Обирайте тільки потрібний вантаж

Якщо ви їздите із зайвим вантажем, то витрати пального можуть збільшитися. В залежності від авто, 100 кг додаткового вантажу додають близько 0,7 літрів пального на 100 км шляху.

Правильно використовуйте кондиціонер

Постійне використання кондиціонера в авто може вам дорого коштувати. Його робота може підвищити споживання палива до двох літрів на 100 км.


Не пропустіть