Експерти розповіли, як можна довше зберегти шини в робочому стані

Дуже легко автомобільні шини можуть отримати пошкодження. Тому експерти оприлюднили в мережі кілька рекомендацій, які дозволять довше зберегти працездатність покришок і дозволять не витрачати зайві гроші на їх покупку.

Відзначається, що зимову гуму для автомобілів вигідніше купувати влітку, тоді як літню – взимку. Дилери пропонують великі знижки, щоб позбутися від залежаного товару. Дуже трапляється ситуація, коли водії купують шини, які підходять їм за ціною або ті покришки, які добре розрекламовані. Але нові шини від старих відрізняються тільки ціною, тому фахівці не радять переплачувати.

Малюнок протектора шин дозволяє придбати покришок різні властивості. «Липучки» дають шинам хороше зчеплення, однак через це вони швидко зношуються. Економічну гуму зробили з недорого матеріалу, але він володіє міцністю, що дозволить послужити довше, хоча і зменшить маневреність на поворотах.

Також відомо, що накачані шини істотно підвищують витрату палива і погіршують динамічні властивості. Це призводить до того, що багато водіїв сильно перекачують шини. Колесо може мати великі навантаження і при високій температурі потенційно вибухонебезпечні покришки. Якщо ж виявлено деформація, то варто просто поїхати на автосервіс, де його працівники усунуть деформацію, і це буде дешевше, ніж міняти покришку.


Не пропустіть