Як виглядають вантажівки і мотоцикли, які з 1941 року затоплені на дні Червоного моря (Фото)

Перед нами частина історії, яка застигла на морському дні, яку ми можемо побачити на цих фото.

У травні 1941 року Thistlegorm, англійська озброєний транспортний корабель, покинув шотландський порт Глазго і попрямував до Єгипту, в складі конвою з 16 кораблів. На судно завантажили боєприпаси (бомби, протитанкові міни і гвинтівки), англійські мотоцикли BSA-W20, Matchless G3Sl і Norton 16H, вантажні автомобілі Bedford, Morris і Ford, бронетранспортери, причепи, запасні частини для літаків і автомобілів, медикаменти і чоботи Wellington.

Крім цього на палубі були два легких танка МК II і два паровоза Stanier Class 8F в комплекті з вугільними і водяними тендерами. Весь вантаж призначався для Восьмої Британської Армії, що нараховує більше 200.000 чоловік.

Німецька авіація вночі виявила на якорі корабель і затопила його.

Зараз це культове місце для дайверів з усього світу. Шкода, що у аквалангіста немає ніякої культури знаходження під водою, де заборонено просто доторкатися предметів, а не те що сідати на них.

Минуло вже 78 років, а подивіться яке хороший стан. За словами дайверів там навіть є пара контейнерів з гумою для вантажівок. Тепер вся техніка належить морським рибам, сумніваюся що серед них є фанати автомобілів або мотоциклів.


Не пропустіть