Ідеальну Toyota Crown продають за ціною ЗАЗ Ланос (Фото)

Не минає й тижня, щоб в США не виставили на продаж який-небудь цікавий екземпляр з “японської класики” або як їх ще називають моделей JDM. Ця гучна абревіатура означає “автомобілі для домашнього ринку Японії”. Ось і герой цього матеріалу, Toyota Crown восьмого покоління (1991 року випуску), ніколи не експортувався в Північну Америку, тому що продається за 7995 $ (ще пам’ятаєте Lanos за ці гроші?) І має праве кермо, вже сама по собі екзотика.

Автомобіль знаходиться у відмінному стані як по кузову, так і по салону, та й набігати ця Toyota Crown встигла зовсім мало – трохи більше 100 тисяч кілометрів. Цікаво також і оснащення люксового седана. Тут комфортний велюровий салон, своє регулювання клімату для переднього і заднього рядів (!), аудіосистема (з касетною декою) з сабвуфером і навіть вбудований холодильник!

Під капотом також свої родзинки японської інженерної школи. На седані встановлений 2-літровий, але при цьому шестициліндровий силовий агрегат! Розвивати 168 к.с. йому допомагає механічний нагнітач. Само собою, що коробка передач тут була виключно автоматичної, на чотири ступені. Це був не найбільш потужний мотор, пропонований для Crown в ті роки. Таким був 4-літровий V8, який видавав 245 к.с.

Відзначимо, що восьме покоління Toyota Crown протрималося на конвеєрі з 1987 по 1995 рік, а сама модель уже п’ятнадцятої генерації випускається і понині. А модель Crown Comfort, створена спеціально для роботи в таксі в 1995 році користується популярністю і понині.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть