ЗАЗ перетворили в стильний мінівен (Фото)

Цей унікальний мінівен на агрегатах ЗАЗ серійно не випускався – машину зібрав своїми руками один умілець і назвав її «Лосеня».

Цей саморобний автомобіль можна назвати одним з найоригінальніших, побудованих коли-небудь на вузлах і агрегатах ЗАЗ. Його створив багато років тому народний умілець Іван Лук’янович Лось і назвав своє дітище «Лосеня», повідомляють «Українські автомобілі». Машина з однооб’ємними кузовом типу мінівен нагадує легендарну Fiat 600 Multipla, що випускалася з 1956 року. У цих машин навіть однакова, задньомоторна компоновка.

Хоча дизайн в нашому мінівені вже куди більш незграбний. Передні фари і лобове скло нагадують мікроавтобус РАФ-2203. «Лосеня» запозичив у ЗАЗ не тільки двигун повітряного охолодження, але і коробку передач.

Посадка на другий ряд сидіння відбувається через невеликі зсувні дверцята – з обох бортів. Проте найцікавішим є процес посадки-висадки на водійське місце і переднє пасажирське сидіння. Для більшої зручності для цього потрібно не тільки зрушити ліву чи праву дверку, а ще й відкинути вперед лобове скло.

Сьогодні унікальний мінівен «Лосеня» дбайливо зберігається в приватній колекції в Дніпрі.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть