Названо ТОП-5 шестиколісних автомобілів (Фото)

На авторинку є багато найрізноманітніших машин, серед яких є спорткари, позашляховики, кросовери, малолітражки і багато іншого, але іноді компанії або тюнінг-ательє вирішують проявити ентузіазм, і створюють унікальні машини.

Редакція порталу «Тарантас Ньюс» вирішила розповісти про найцікавіші шестиколісні автомобілі.

При згадці колісної формули 6×6 перед люди відразу ж згадують Mercedes-Benz G63 AMG 6×6. Вперше позашляховик представили в 2013 році, і він відрізнявся від звичного авто розкішною обробкою, потужним 5,5-літровим агрегатом з віддачею 544 к.с. і наявністю третьої осі. Незважаючи на величезну вагу і не менш вагомі розміри, машина розганяється до 100 км/год за 9 секунд.

Однак не тільки позашляховики можуть їздити на шести колесах. Напевно саме так думав конструктор Дерек Гарднер при створенні гоночного боліда Tyrrell P34, який був розроблений для участі в Чемпіонаті світу з автогонок у класі Формула-1 в сезоні 1976 року. Болід був наділений чотирма особливо малими 10-дюймовими колесами спереду, що за задумом конструктора дозволило б зменшити лобовий опір, не втрачаючи площі плями контакту з дорогою.

Болід комплектувався 3,0-літровим мотором Ford-Cosworth DFV V8 продуктивністю 485 к.с., який працював разом з трансмісією Hewland FG 400. Машини брали участь в деяких гонках, в тому числі в Гран-прі Швеції 1976, але вони не мали явну перевагу перед чотирьохколісними конкурентами. Варто зауважити, що в даний час за правилами Міжнародної автомобільної федерації (FIA), участь в гонках машин з числом коліс, не рівним чотирьом, не допускається.

Ferruccio Covini C6W є проектом, який зародився в 70-х роках, довгий час не втілювався в життя через брак фінансування і лише в 2004 році був створений оновлений прототип, а в 2005 році допрацьована варіація з’явилася на Міжнародному салоні de l’Auto. Під капотом ховався 4,2-літровий силовий агрегат, який видавав 440 к.с., що дозволяло спорткару розганяти до 300 км/год. На жаль, модель не зробила революцію і залишилася просто цікавою частиною автомобілебудування.

Експерти Hennessey випустили шестиколісний варіацію пікапа Chevrolet Silverado Trail Boss 2019 року. Одержаний величезний автомобіль носить горде ім’я Hennessey Goliath 6×6. Підвіска транспортного засобу була повністю перероблена для інтеграції додаткової задньої осі, крім того, пікап обладнаний спеціальним комплектом для збільшення кліренсу на 8 дюймів.

На авто встановили фірмові 20-дюймові колеса Hennessey з 37-дюймовими шинами BFG для бездоріжжя. Базові амортизатори замінені на більш «витривалі» рішення від Hennessey. Машина обладнана 450-сильним мотором, який дозволять пересуватися на шестиколісному Голіафі з комфортом.

Фахівці Chelsea Truck Company також створили шестиколісний пікап на основі культового Defender. Додаткова задня вісь виступає не тільки в якості візуальної складової, але і є повністю функціональним елементом підвіски.

Також тюнери вирішили зайнятися і зовнішньою і внутрішньою обробкою. Машина обладнана поліпшеними бамперами і новою радіаторною решіткою, а дизайн прикрашають 18-дюймові колеса з покришками 265/65 Cooper Discoverer A/T3 Sport. У рух авто приводиться 6,2-літровим агрегатом V8, який видає 430 к.с., який поєднується з шестиступінчастою АКПП, можна припустити, що на бездоріжжі Defender 6×6 стане серйозним суперником для будь-якого позашляховика.


Не пропустіть