Урок українцям: як в Німеччині поступаються дорогою автомобілям “швидкої допомоги”

Історія про культуру на дорозі німецьких водіїв, пише avtoblog.org.ua.

В одній із соціальних мереж опублікована розповідь очевидців того, як на німецьких дорогах пропускають автомобілі пожежної служби, швидкої допомоги і поліції.

Недалеко від Мюнхена автолюбителі потрапили в пробку, і рух на дорозі зупинився. Дорога була організована по дві смуги в кожну сторону з металевим роздільником посередині. Через деякий час ззаду почулися звуки сирени, і тут німецькі водії «здивували» наших співвітчизників організованістю і культурою. Ті, хто стояли в правому поруч оперативно з’їхали на асфальтоване узбіччя, а ті, хто в лівому, зрушили якомога ближче до огорожі посередині. Так утворився вільний коридор, по якому безперешкодно проїхали спочатку пожежний автомобіль, потім авто швидкої допомоги, поліція і кілька евакуаторів.

Найбільше здивувало те, що згодом ще дві години потік автомобілів не рухався, а коридор посередині так і був вільний для проїзду. І навіть нікому не спало на думку проїхати по вільній смузі, всі стояли і чекали відновлення руху. Коли всі рушили, то поїхали саме в тому порядку, в якому стояли – ніхто нікого не обганял, не “підрізав” і т.д.

Ось така от культура водіїв на дорогах Німеччини. А чи можливо таке в нашій країні?

Для прикладу наводимо вам порівняння, як поступаються дорогою швидкої допомоги в Росії і в Німеччині.


Не пропустіть