Автомобіль до 1000 доларів в Україні: як вибрати і купити?

Легендарний “Запорожець” можна купити всього 150 доларів, а новий ЗАЗ Sens седан – за 6 тисяч доларів, пише automotoclub.info.

В Україні, як кажуть експерти, після затяжної кризи поступово активізується автомобільний ринок. Вартість машин фіксується в доларах, тому з ревальвацією гривні, авто для українців стають більш доступними. Журналісти з’ясовували, як в Україні можна купити самий “бюджетний” автомобіль, і як правильно вибрати машину.

З прийняттям закону “Про внесення змін у Податковий кодекс щодо стимулювання ринку вживаних транспортних засобів” в Україні значно подешевшали вживані машини. Так, якщо раніше податком при продажу обкладалася повна вартість автомобіля, то зараз – податок сплачується тільки з комісійних платежів і маржі салону. Приміром, якщо раніше за автомобіль вартістю 10 тисяч доларів потрібно було заплатити 3 тисячі, зараз – від 500 до 1000 доларів.

Очікується, що таке нововведення призведе до значного пожвавлення ринку старих автомобілів. На даний момент на спеціалізованих сайтах можна знайти вживану машину вартістю від 100 до 100 тисяч доларів. Так, “Москвич” 1992-го року випуску з пробігом в 100 тисяч кілометрів можна купити всього за 150 доларів.

“Запорожець або Москвич можна купити дуже дешево. Навіть за сто доларів. Але інша справа, як ця машина буде працювати? Довго вона прослужить? Це більше для студентів, які попрацювали влітку і хочуть за 5 тисяч купити собі ось таку руїну на колесах. Але, якщо говорити серйозно, машина не може коштувати менше 1000 доларів”, – розповідає автомобільний експерт Ілля Розенберг.

За 400 доларів можна придбати ВАЗ 2105 1993-го року випуску. Як запевняють власники машини – автомобіль на ходу і може прослужити ще багато років.

За 1000 доларів пропонують 23-річний Mercedes-Benz E 260 з пробігом у 300 тисяч кілометрів, а за 10 тисяч доларів – вживані Toyota Camry або BMW. За ці ж гроші можна купити новий автомобіль Lanos. А за 6 тисяч доларів – новий за 6 тисяч доларів – ЗАЗ Sens Седан.


Не пропустіть